EMLÉKEZTETŐ A BANGORI PROJEKTTALÁLKOZÓRÓL, A MAGYARORSZÁGI TEENDŐKRŐL
Előadó: Láng István és Bodrogi Anita
Cross Cooking & Learning
Együtt főzés és együtt tanulás
Beszámoló az első értekezletről (vázlat)
2006. szeptember 15-18.
Vendéglátó intézmény: Wales University Bangor
Jelenlevők:
Shan Ashton, WUB, UK
Sara Danekon, Cramars, IT
Camilla Philgren, Martha A., FL
Solveig Backström, Martha A., FL
Láng István, GMSzki, HU
Bodrogi Anita, GMSzki, HU
Christine Graf, machm-it. Org e
V., DE
2006. szeptember 15. péntek
Utazás egész nap, érkezés az esti
órákban.
Hmv-Bp: transzferbusz,
Bp-Manchester: repülő, Manchester-Bangor: vonat, Bangor-Capel Curig: autó.
2006. szeptember 16. szombat
Az értekezlet helyszíne: WUB (a
bangori egyetem komputer terme)
Téma:
Cristine Graf, project
koordinátor vezetésével megbeszéltük a weboldal szerkezetét, használatát,
célját. Megállapodtunk a címben: www.cross-cooking.eu
és a személyes hozzáférés lehetőségében.
(Mindegyik csoportnak saját
hozzáférése (jelszóval) lesz a weboldalhoz.
Van egy közös e-mail címünk,
amelyen mindenki mindenkinek írhat üzenetet. Van belső online fórumunk is. Később
skype segítségével is értekezünk.
3. Az adatgyűjtés szerkezete
Minden adat, recept és történet a
weboldalon lesz tárolva. A receptgyűjtés és történetgyűjtés formai
követelményei a következő találkozóig készen lesznek.
4.1 Hogyan alakítsunk
csoportokat?
4.2 Hogyan motiváljuk és tartsuk
össze őket?
5. Pénzügyi és szervezési ’dolgok’
(Megegyeztünk néhány változásban
az utazást illetően: Mivel a portugál csapat visszalépett, az utazásra szánt
összeget egy Finnországban illetve egy Németországban szervezett találkozóra
kellene költeni.)
6. Az értékelés kereteinek meghatározása
6.1 Amit megígértünk a projectben
- Folytonos értékelés, online környezet az együttműködéshez,
értekezletek, a project eredményeket összegyűjtjük, a partnereknek megmutatjuk
értékelés és visszajelzés céljából
- A tartalom megfigyelését a helyi célcsoportok visszajelzéseire
alapozzuk.
A résztvevők kitöltenek egy
önértékelő lapot, hogy értékeljék a saját tanulási folyamatukat.
- A SDH Múzeummal együtt szeretnénk értékelni a receptes könyveket és a receptnaptárt az egészséges táplálkozás tekintetében.
6.2 Az értékelés céljai
A partnerek által használt értékelési módok megvitatása
Az állandóság biztosítása értékeléshez való megközelítésekben a partnerségen keresztül
A project aspektusaihoz
széleskörű anyagot biztosítani az értékelés céljából
Statisztikai adatok gyűjtése:
résztvevő tanítók és tanulók száma, egyenlő lehetőségek biztosítása a különböző
nemeknek
Eredmények: Miért csináltuk?
Cél: mit remélünk elérni a projecttel?
Kilátások: mi a végső eredménye a projectnek, mit oldunk meg
igazán ezzel a projecttel?
Folyamatértékelés: Hogyan
csináltuk? – a cselekvési terv figyelemmel kísérése, a keletkezett dokumentumok,
megtartott tevékenységek, látogatási űrlapok beszámolók leltározása leltározása,
Önvizsgálat A partnerek
azt gondolták, hogy fontos a projectben való részvételük alatt értékelni a
tapasztalataikat.
Kommunikáció: a kommunikációs módok és hatékonyság felkutatása.
6.4 Amit az értékelés takar
- találkozók értékelése
- képességek értékelése
- a képességek elismerésének értékelés
- hatás értékelése
- kommunikációs terv értékelése
- terjesztési terv és folyamatok
MI
KIK
MIKOR
A
walesi és a svéd nyelv
machm-it org szeptember végéig
beiktatása
A
projectleírás fordítása csoport-
jellemzés
és a szakácskönyv bevezetése
minden partner szeptember
végéig
saját
intézményünk,az érdekcsoportok, tagok
tájékoztatása
a projectről, hogy csoportokat
találjunk
minden partner
október közepéig
minden
partner 4 csoportot szervezett és meg-
határozta
igényeit és felelősségét
minden partner 2006. 11.
30.-ig
csoportok
képzése, hogy tudják használni a
weboldalt,
további képzések tervezése igény
szerint minden
partner
január közepéig
a
csoportok tudják használni a weboldalt
minden partner a következő
találkozóig
Hódmezővásárhely, 2006. október 27.
Az emlékeztető hitelesítője:
Láng István Bodrogi Anita
igazgató projektkoordinátor